Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
22/11/2017

Calonge i Sant Antoni, 22 de novembre de 2017.- Alta Mar s’està consolidant com un espai de referència per a les empreses de nova creació i pels emprenedors que volen disposar d’un espai per coworking. Ara el viver impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni segueix creixent i també acollirà les empreses Randstad i Wikiloc, que han escollit aquest espai per desenvolupar bona part de la seva feina.

En el cas de Randstad, la seva instal•lació al viver Alta Mar té per objectiu dinamitzar el mercat laboral a la comarca del Baix Empordà. L'empresa capdavantera de recursos humans a Espanya ha apostat per obrir una nova oficina al viver d'empreses de Calonge i Sant Antoni, i aquesta és la cinquena oficina que Randstad obre a la província de Girona i que s'uneix a la xarxa de més de 60 centres que la companyia té al territori català. En aquesta nova ubicació Randstad acostarà les més de 3.000 ofertes d'ocupació que ofereix cada dia a candidats, més de 100 a la zona del Baix Empordà. Randstad també ajudarà a les empreses a aconseguir el seu màxim potencial a través de les seves solucions de recursos humans, focalitzades en les necessitats de la zona. “Calonge és un enclavament estratègic per al desenvolupament de Randstad a la zona, on aportarem el nostre coneixement per millorar la situació laboral d'empreses i professionals”, afirma Roberto Hernández, director de zona de Randstad.

Per altra banda, Wikiloc.com és una plataforma web i mòbil on una comunitat d’usuaris d’arreu del món comparteixen rutes GPS i que registra una activitat de més de 30 milions de pàgines vistes cada mes dels aproximadament 3 milions d’usuaris únics mensuals, i durant la seva trajectòria ha rebut premis d’entitats amb rellevància internacional com Google i National Geographic. Des del viver Alta Mar de Calonge i Sant Antoni  Josep Molina, calongí i actual responsable de sistemes de l'equip de Wikiloc, portarà a terme un projecte de treball remot per crear unes bases que permetin afavorir la conciliació laboral i la captació de talent.

El Viver d’Empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni va entrar en funcionament a principis d’aquest any i està situat al Palau Firal de Sant Antoni, en un espai de 330 metres quadrats. El viver posa a disposició els emprenedors 5 despatxos, una sala de treball i un espai de coworking de 80 metres quadrats. En menys d’un any de funcionament Alta Mar té 7 empreses usuàries que suposen un nivell d’ocupació del 60%.

El viver impulsat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni compta amb el suport de 7 partners: la Cambra de Comerç de Palamós, el Banc de Sabadell, Meca Center, Altanetica-Ghofi, Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona i Consell Comarcal del Baix Empordà.

22/11/2017

Calonge i Sant Antoni, 22 de novembre de 2017.- La Diputació de Girona ha concedit a l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni una subvenció per tal d’elaborar un estudi d’implantació d’una cooperativa d’habitatges social al municipi. La subvenció, amb un import de 3.570 € permetrà finançar el projecte en un 70%, mentre que l’Ajuntament hi aportarà el 30% restant, 1.530€ fins a complementar el cost total de l’estudi que està previst que sigui de 5.100€.
 
La subvenció concedida per la Diputació de Girona està destinada a estudiar la implantació a Calonge i Sant Antoni d’una cooperativa d’habitatge amb cessió d’ús, una alternativa que permet accedir a un habitatge i que està molt estesa al nord d’Europa. L’estudi valorarà la viabilitat econòmica d’aquesta fòrmula que es basa en què un privat o una administració cedeixi una finca o solar en desús, a un termini molt llarg de més de 50 anys. En aquest cas la cooperativa rehabilita o construeix l’edifici, i els socis paguen una entrada i un lloguer molt baix per disposar de l’habitatge per tota la vida, tot i que la propietat en si és de la cooperativa, no del soci.
 
L’import concedit per la Diputació de Girona s’emmarca dins de les subvencions per a estudis, plans, programes i projectes socials en l’àmbit de les polítiques d’habitatge i ha estat sol•licitada per l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Habitatge de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.

13/11/2017

Calonge i Sant Antoni, 13 de novembre de 2017.- Unes 150 persones van assistir ahir diumenge a la presentació del curtmetratge Un mar de vinyes, presentat per Josep Roca, cambrer de vins del Celler de Can Roca. La projecció va tenir lloc en el marc de la Festa del Vi Nou de Calonge, a la Sala Major del Castell i va suposar l’estrena d’aquesta producció que recull en 6 minuts la feina de 12 mesos de gravació a les vinyes i els cellers de Calonge i Sant Antoni. Un mar de vinyes és una producció encarregada per l’Ajuntament a la productora Visual 13, que sota la direcció de Vicenç Asensio ha enregistrat 23 hores d’imatges per explicar el procés de cultiu de la vinya i de producció del vi. El vídeo és una iniciativa de l’Àrea de Turisme, amb la voluntat de potenciar la projecció de Calonge i Sant Antoni com a destinació d’enoturisme. En aquest sentit, durant tot un any s’han fet 12 vídeos de format molt curt, de menys d’un minut, que s’han difós a través de les xarxes socials, especialment Facebook i Twitter, i que explicaven cada mes els treballs que es fan a les vinyes, des de la verema fins a plantar i abonar o la maduració del raïm.

La presentació d’aquesta producció s’emmarca en la Festa del Vi Nou de Calonge, que va concentrar el gruix de les seves activitats durant el cap de setmana passat. Ara del 17 al 19 de novembre tindrà lloc el cap de setmana del vi de pagès, quan els diferents masos i cellers agrupats en la Fundació Remença XXI oferiran activitats com tallers de poda de ceps, construcció de murs de pedra seca i tallers d'aprofitament del medi a les Gavarres, així com un tast musicalitzat i amb poesia al jardí colonial del Mas Molla o una excursió a les vinyes per conèixer les feines i com vivien els pagesos l’any 1800.

13/11/2017

Calonge i Sant Antoni, a 13 de novembre de 2017.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha iniciat les obres de reposició de 146 metres lineals de la canonada d’aigua potable del carrer de la Pedrera de Sant Antoni. Aquesta actuació, que ha començat a primers de novembre, permetrà substituir la canonada actual per una de nova i evitar així les avaries que es produïen en aquest tram de la xarxa d’aigua. Les obres de substitució permetran substituir la canonada actual de fibrociment de 50 mil•límetres de diàmetre per una de polietilè, que també tindrà més capacitat, amb un diàmetre de 125 mil•límetres, que va des de l’Avinguda dels Països Catalans fins a l’Avinguda de Catalunya. En aquest tram es substituiran 7 escomeses particulars i també es col•locarà un nou hidrant contra incendis.

Les obres de substitució de la canonada del carrer de la Pedrera de Sant Antoni permetran reduir o eliminar el nombre d’avaries en aquest punt de la xarxa, i evitar així els freqüents talls de subministrament del servei, així com també contribuiran a millorar el rendiment general de la xarxa d’aigua potable del municipi. Les obres estan promogudes per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni seguint el projecte redactat pels serveis tècnics municipals d’urbanisme amb l’assessorament de Sorea, empresa concessionària del servei. Les obres s’emmarquen dins dels treballs de conservació i manteniment de la xarxa de distribució d’aigua del municipi, han estat finançades per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, amb un cost total de 20.468,26 i les porta a terme l’empresa MIRFER.

11/11/2017

Calonge i Sant Antoni, 11 de novembre de 2017.- L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, és el nou president del Consorci Costa Brava (CCB) des del dijous 9 de novembre. Soler substitueix en la presidència al tinent d’alcalde de Roses, Carles Pàramo. El canvi es va fer efectiu aquesta setmana en la sessió plenària que va tenir lloc a la Diputació de Girona.

El nou president del CCB assegura que el seu objectiu en el càrrec és el de treballar “amb esperit de servei als 27 municipis que formen part del Consorci de la Costa Brava, dels quals Calonge i Sant Antoni n’és un més”. En aquest sentit, ha manifestat la voluntat de posar-se “a disposició de tothom per treballar amb consens pel benefici comú”. Soler explica que Carles Pàramo ha fet una molt bona feina al capdavant del Consorci “treballant amb esforç, eficàcia i racionalitat” i assumeix la presidència d’aquest organisme amb voluntat de continuar en la mateixa direcció, remarcant “la voluntat de tenir presents com a eixos de treball els criteris de gestió eficient i responsable de l’aigua amb una cura especial en els aspectes mediambientals”, ha declarat.

Carles Páramo ha estat president del CCB durant 14 anys en dues etapes diferents, del 1999 al 2007 quan també va ser president de la Diputació de Girona,  i del 2011 al 2017. Pàramo és conscient de la diversitat de municipis i colors polítics que estan representats a l’entitat i es mostra satisfet d’haver mantingut aquesta transversalitat a la junta de govern. El fins ara president del CCB considera que Jordi Soler és una persona “amb experiència”, que ha demostrat gestionar molt bé el seu Ajuntament i que “segur que ho farà molt bé com a president del Consorci”.

10/11/2017

Calonge i Sant Antoni, 10 de novembre de 2017.- Una trentena de veïns i veïnes del barri de Torre Colomina de Sant Antoni van assistir ahir a la primera sessió participativa de barri organitzada per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Durant gairebé dues hores els veïns i veïnes d’aquest barri van poder exposar les seves propostes i agrupar-les per temàtiques, així com durant el procés també es van posar sobre la taula les fortaleses i debilitats del barri. Aquesta primera jornada participativa de barri va tenir lloc al Palau Firal de Sant Antoni, i tindrà continuïtat el proper dimarts 14 de novembre a les 19 h, quan estan convocats també al Palau Firal els residents al barri de Cases Noves.

Les dues sessions de debat sobre les problemàtiques i propostes de millora permetran apropar la participació ciutadana als veïns i veïnes del municipi, i s’han dissenyat per poder recollir propostes consensuades que responguin a necessitats del conjunt del barri i que siguin viables tècnica i econòmicament.

Les sessions participatives de barri són un projecte desenvolupat per l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, i s’afegeixen als canals de participació ja existents, com les bústies fixes situades a les Oficines d’Atenció Ciutadana del municipi, les bústies mòbils, el portal www.participa.calonge.cat i els pressupostos participatius.

07/11/2017

Calonge i Sant Antoni, 7 de novembre de 2017.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni veurà afectat dimecres 8 de novembre els serveis que presta per la convocatòria de vaga general. L’Oficina d’Atenció Ciutadana de Sant Antoni romandrà tancada, i els serveis mínims d’atenció a l’usuari es concentraran a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Calonge (Plaça de la Concòrdia), en horari reduït de 9 a 12 h. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni vol recordar també que té a disposició de la ciutadania la Seu Electrònica, des d’on es poden fer diversos tràmits i a la qual s’hi pot accedir a través de www.calonge.cat o directament a l’adreça seu.calonge.cat.

Pel que fa a la resta de serveis municipals, les llars d’infants oferiran serveis mínims, que es concreten en l’obertura només de la Llar d’Infants El Ginjoler de Sant Antoni amb 2 educadores i en horari bàsic de 9 h a 12 i de 15 a 17 h, de manera que no s’oferirà ni el servei d’acollida ni el de menjador. La Biblioteca Pere Caner de Calonge i la Biblioteca la Cooperativa de Sant Antoni romandran tancades i també l’Escola d’Adults i l’Espai Jove. Els serveis mínims també inclouran un conserge per cada instal•lació esportiva, així com el total dels efectius del cos de Policia Local i de l’Àrea de Serveis Socials.

07/11/2017

Calonge, 7 de novembre de 2017.- La Festa del Vi Nou, conjuntament amb la Festa Major de Sant Martí donen el tret de sortida a una proposta d’activitats que va començar el dia 4 de novembre i s’allargarà fins al dia 19, amb el cap de setmana del vi de pagès. Durant aquests dies el món del vi torna a ser el protagonista a Calonge, amb una proposta que incorpora des de cates de vins i formatges fins a espectacles infantils, passant per música en directe, parades de vi i productes artesanals i exposicions. El programa tant de la Festa del Vi Nou com de la Festa Major i el cap de setmana del vi de pagès vol posar en valor les qualitats del vi de Calonge, i també oferir activitats lúdiques i divulgatives.

La Festa del Vi Nou tindrà el seu punt culminant diumenge 12 de novembre al migdia, amb la cercavila dels gegants i grallers de Calonge i amb el tast del vi nou en el que hi participen diversos masos i cases de pagès. També al migdia, a les 12.30 h. la Festa del Vi Nou presentarà el curtmetratge Un mar de vinyes, presentació que anirà a càrrec de Josep Roca, cambrer de vins del Celler de Can Roca. Aquest curtmetratge anirà seguit del tast popular del vi nou dels cellers de Calonge i tindrà lloc al castell.

Per altra banda, i dins de les mateixes dates, Calonge celebra la festa major de Sant Martí, que manté el tradicional concurs de cuina que enguany tindrà com a plat el suquet de peix, a més de proposar exposicions com la que proposa el Club Motor Clàssic Calonge al castell, i que oferirà un recull de fotografies del municipi de la dècada dels 50.

Pel que fa a les propostes del vi de pagès, els diferents masos i cellers oferiran activitats com tallers de poda de ceps, construcció de murs de pedra seca i tallers d'aprofitament del medi a les Gavarres, així com una cata musicalitzada i amb poesia al jardí colonial del Mas Molla o una excursió a les vinyes per conèixer les feines i com vivien els pagesos l’any 1800.

06/11/2017

Calonge i Sant Antoni, 6 de novembre de 2017.- L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni organitza dues jornades participatives de barri. Amb la voluntat de començar a copsar l’opinió i les necessitats dels diferents barris del municipi s’han programat dues sessions, una dirigida als veïns i veïnes de Torre Colomina, i l’altre adreçat als de les Cases Noves. En el primer dels casos la sessió participativa tindrà lloc el dijous 9 de novembre, mentre que en el cas de les Cases Noves es farà el dimarts 14 de novembre. En tots dos casos la trobada amb la ciutadania tindrà lloc a les 19 h. a la Sala Tic del Pavelló Firal.

Les dues sessions de debat sobre les problemàtiques i propostes de millora d’aquests barris permetran apropar la participació ciutadana als veïns i veïnes del municipi, i s’han dissenyat per poder recollir propostes consensuades que responguin a necessitats del conjunt del barri i que siguin viables tècnica i econòmicament. Les sessions participatives de barri són un projecte desenvolupat per l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, i s’afegeixen als canals de participació ja existents, com les bústies fixes situades a les Oficines d’Atenció Ciutadana del municipi, les bústies mòbils, el portal www.participa.calonge.cat i els pressupostos participatius.

03/11/2017

Calonge i Sant Antoni, a 3 de novembre de 2017.- El regidor del Partit Popular a Calonge i Sant Antoni, Joan Pons, va presentar ahir dijous a les 9 del matí la seva renúncia com a militant del PP. Pons ha renunciat a la militància si bé seguirà com a regidor no adscrit a l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i mantindrà les seves responsabilitats dins del govern com a regidor de manteniment, conservació i brigada municipal.

La decisió de Joan Pons és la resposta a la petició que l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, va fer la setmana passada, quan va demanar als membres del govern de PP i PSC que prenguessin un posicionament clar sobre l’aplicació de l’article 155. En aquest sentit, Pons va demanar a l’alcalde un temps de reflexió, si bé en el ple celebrat dijous de la setmana passada es va abstenir en la votació de la moció que rebutjava les mesures aplicades per l’Estat espanyol en el marc de l’article 155. Ahir al matí Pons va fer un pas més i va formalitzar la seva decisió de deixar el Partit Popular i va expressar a l’alcalde que no vol seguir defensant un partit que ja no és aquell partit en el qual havia militat i pel qual es va presentar a les darreres eleccions municipals. L’ex regidor del PP també ha expressat que seguirà com a regidor no adscrit per respecte als ciutadans que en el seu moment el van escollir.

| © 2017 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas