Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
22/09/2017

Calonge i Sant Antoni, 22 de setembre de 2017.- L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha organitzat per demà dissabte diverses activitats relacionades amb la mobilitat sostenible i segura. La jornada tindrà el punt de trobada al mirador de l’espigó Costa Brava de Sant Antoni, i començarà a les 8 del matí, quan tindrà lloc la sortida de la caminada verda. Aquesta activitat proposa un recorregut d’11 quilòmetres per diversos senders del municipi. Una altra de les propostes és la pedalada popular que sortirà a les 9.30 i que preveu un recorregut de 12,5 quilòmetres. Tant en el cas de la caminada com la pedalada les inscripcions es podran fer mitja hora abans i el preu, que inclou l’esmorzar, és d’un euro. Després de la caminada i la pedalada, a les 11 h del matí, tindrà lloc l’esmorzar popular al mirador de l’espigó Costa Brava i les activitats acabaran amb l’actuació musical del grup de rumba SLOW.

Les activitats de la jornada per la mobilitat sostenible i segura estan organitzades per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, amb la col•laboració de l’ADF Gavarres Marítima, d’European Mobility Week i de la Generalitat de Catalunya.

15/09/2017


La Generalitat de Catalunya ha fet arribar a l’Ajuntament de Calonge – Sant Antoni l’informe de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) en què es valora la proposta de canvi de nom del municipi. L’IEC en aquest informe conclou que la denominació correcta pel municipi ha de ser Calonge i Sant Antoni, eliminant per tant el guionet entre els dos noms i substituint-lo per la conjunció copulativa “i”.

L’IEC exposa que la utilització del guionet entre els dos noms no s’ajusta a la normativa vigent de la llengua catalana, tal com recull l’Ortografia catalana (2017) que explica que “en els noms dels municipis formats pels noms de dos o més nuclis no s’ha de fer servir el guionet per coordinar-ne els components, sinó la conjunció i”. L’IEC també conclou que “la forma adequada a la normativa vigent de la llengua catalana seria, per tant, Calonge i Sant Antoni”.

Un cop vist l’informe de l’IEC, la modificació del canvi de nom torna a estar en exposició pública, i un cop finalitzada l’Ajuntament haurà de resoldre les al•legacions i preveu portar a Ple el mes d’octubre l’aprovació de la nova denominació del municipi, de manera que si aquest òrgan ho aprova el canvi de nom ja serà definitiu.

14/09/2017

Calonge i Sant Antoni, 14 de setembre de 2017.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha presentat avui la seva oferta formativa per adults, que té com a novetat l’agrupació en un document dels cursos formatius i d’oci que ofereixen les àrees de Promoció Econòmica i Cultura, Joventut i Ensenyament. L’objectiu és oferir a la ciutadania un sol document i també una pàgina web (http://formacio.calonge.cat) que agrupa tots els cursos, de manera que permetrà un accés més fàcil i àgil.

En total són 55 cursos els que ofereix l’Ajuntament i que s’agrupen en cursos d’ocupació, emprenedoria, empresa, gimnàstica, arts plàstiques i escèniques, ball i danses, idiomes, oficina de català, música i escola d’adults. Entre els cursos que s’ofereixen es busquen dos objectius: per una banda oferir cursos per millorar la formació de persones que busquen feina i d’emprenedors i, per l’altra, plantejar un ventall de cursos d’oci i lleure. Entre els cursos d’ocupació i emprenedoria hi ha, entre d’altres, cursos d’introducció a la bioconstrucció, de plaques solars, de Google Adwords, Xarxes Socials o finançament de per autònoms i petites empreses. Dels cursos de lleure destaquen com a novetat el teatre per infants i per adults, un curs per controlar l’estrès o un curs de creativitat fotogràfica.

El regidor de Promoció Econòmica, Arturo Prades, ha explicat que “per aquest curs hem ampliat l’oferta formativa d’ocupació i emprenedoria, passant dels 15 cursos que oferíem l’any passat als 25 que oferim ara”, i afegeix que “el nostre objectiu és donar a la població eines per poder millorar els seus coneixements i formació de manera que això els faciliti la recerca de feina o bé l’auto ocupació, i ho fem de forma gratuïta gràcies als diferents partners que tenim”. La regidora de Cultura, Joventut i Ensenyament, Marta Geli, explica que des de la seva àrea “s’han mantingut els cursos que tenien més bona acollida i també n’hem volgut incloure de nous adreçats a millorar l’oferta de lleure i d’ensenyament”. Geli afegeix que “els cursos que plantegem des de Cultura, Joventut i Ensenyament tenen dues vessants molt clares: per una banda la d’oci i lleure, amb cursos com els de ball o de teatre, i una altra vessant més instrumental, amb cursos d’anglès, francès o català”.  

13/09/2017

Calonge i Sant Antoni, 13 de setembre de 2017.- La Sala Fontova es va omplir dissabte en la primera trobada d'art eròtic per a l'esclerosi múltiple. L'acte, que estava previst que tingués lloc al castell però es va traslladar a la Sala Fontova per la pluja, va aconseguir recaptar 285€ que es destinen integrament a la Fundació Esclerosi Múltiple de Girona. La recaptació es va fer amb el sistema de taquilla inversa en què cadascun dels assistents va col·laborar voluntàriament. En la primera trobada d'art eròtic solidari hi van participar una quarantena d'artistes entre poetes, músics i pintors.

L'acte estava organitzat per Susana Pérez Civit amb el suport de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.

13/09/2017

Els set estudiants que han estat becats durant el curs 2016-2017 per la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge-Sant Antoni de la Universitat de Girona presentaran aquest divendres les seves tesis finals de màster, en un acte al qual seguirà una taula rodona al voltant dels temes que han tractat als seus treballs. La protagonitzaran destacades personalitats de l'àmbit de la gastronomia i l'alimentació, entre els quals s'hi compten els xefs Paco Pérez i Marc Gascons.

Les tesis d'aquests set estudiants, entre els quals hi ha dues alumnes xineses, són treballs d'investigació que es consideren d'importància per al territori. Laura Coris presenta una “Proposta per donar valor afegit a la Ruta del Vi DO Empordà”: partint d’una anàlisi dels recursos turístics que ofereixen les tres rutes del vi catalanes adherides a “Rutas del Vino de España” de l’Asociación Española de Ciudades del Vino (ACEVIN).

Dan Zhu ha elaborat un estudi sobre “El enoturismo para el mercado chino. Propuesta de promoción de la Costa Brava”, on traça una estratègia a través de l’enoturisme per atraure el turisme xinès, partint de la idea que les rutes que se centren en el vi són les més populars entre els xinesos.

Lluïsa Jordà, amb “Calendari d’advent en viu: una proposta gastronòmica i cultural a Girona” planteja enfortir la imatge de la ciutat Girona com a destinació cultural i gastronòmica a través del muntatge d’un calendari d'advent nadalenc en viu en què cada dia s’il•lumini una finestra d’un edifici d’un barri diferent de la ciutat i s’hi faci una representació cultural, i en què cada finestra haurà estat escollida estratègicament fixant-se en què hi hagi botigues, bars o restaurants ben a prop per aprofitar el flux de gent que s’hi acosti.

Carlota Artieda ha volgut abordar la preocupació que està generant a molts indrets el creixement exponencial del turisme urbà en el seu treball “Modelos de gestión de destinaciones en turismo urbano. El caso de Oporto”, en què exposa el cas de la ciutat portuguesa, que està experimentant un creixement molt accentuat d’aquest tipus de turisme en els darrers tres anys.

Pablo de Vicente, amb “Turisme, gastronomia i xarxes socials: un estudi de la importància de l’entorn digital pel turisme gastronòmic”, fa una anàlisi de l’impacte de les xarxes socials en la gastronomia i presenta textos acadèmics que subratllen la rellevància de l’ús de les noves tecnologies en l’àmbit gastronòmic.

Andrea Morales exposa en la seva tesi “El perfum a la gastronomia. Estada a la Masia (I+R) dels Germans Roca”, l’experiència adquirida amb els aromes en una estada de pràctiques a la Masia d’El Celler de Can Roca i en ressalta les virtuts aplicades a la gastronomia.

I Yungie Gong, a “La gastronomia como producto turístico para el mercado chino”, planteja propostes per promocionar i adaptar la gastronomia de la Costa Brava al mercat xinès amb l’objectiu de captar-ne turistes, partint d’un estudi del turisme xinès que hi ha actualment a la Costa Brava, d’una diagnosi dels productes gastronòmics i turístics que se’ls ofereix, i veient casos d’èxit d’altres països que s’estan promocionant a la Xina.

La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge-Sant Antoni convoca cada curs set ajuts d'un import màxim de 3.000 euros cadascun, destinats a estudis de màster de la Universitat de Girona relacionats amb l'àmbit de la gastronomia i l'alimentació. L'ajut es destina a cobrir totalment o parcialment l'import dels preus públics de la matrícula de 60 crèdits d'un màster oficial cursat a la Universitat de Girona. La Càtedra, conjuntament amb l’Ajuntament de Calonge i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, elaboren un llistat de temes d’investigació d’importància pel territori, entre els quals els alumnes trien la temàtica del seu projecte final de màster.

06/09/2017

Calonge-Sant Antoni, 6 de setembre de 2017.- Trepitjar el raïm acabat de collir, conèixer de prop el procés d’elaboració del vi de pagès en un mas amb segles d’història o fer ioga entre les vinyes són algunes de les propostes del cap de setmana Verema i Família de Calonge – Sant Antoni. Amb l’objectiu de donar a conèixer de prop el procés de verema l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Calonge – Sant Antoni programa la segona edició del cap de setmana Verema i Família, una iniciativa que va començar l’any passat i que va tenir una molt bona acollida. Durant els dies 8, 9 i 10 de setembre s’han programat diverses activitats que ens apropen a les vinyes del municipi, als seus cellers, un conjunt d’activitats que des d’un plantejament lúdic volen donar a conèixer les feines relacionades amb la collita del raïm i amb el procés d’elaboració del vi.

D’aquesta manera les famílies poden conèixer de primera mà com es fa el vi de pagès al Mas Molla, un mas propietat de la família Molla des del segle XIV, una casa, un celler i unes bótes plenes d’història que ens endinsen en la tradició, en una manera de fer vi com s’ha fet sempre, i en una manera de viure arrelada a la terra. També per aquest cap de setmana es pot participar directament de la verema amb una jornada de veimar al Mas Ponsjoan, que començarà amb un esmorzar i seguirà amb un taller d’empeltada i un dinar, una jornada durant la qual es tallaran com a mínim dos remolcs de raïm, que després es premsaran i els participants podran tastar el most. Un altre dels cellers que es podrà visitar serà el del Mas Eugeni, on s’oferirà un tast de vi i es trepitjarà el raïm com es feia abans, una activitat que es complementarà amb una sessió de cinema sota la lluna de la verema. Les excursions en poni per les vinyes i el ioga entre les vinyes complementen un cap de setmana que ens acosta a la terra, a la vinya i al vi.

31/08/2017

Calonge – Sant Antoni, 31 d’agost de 2017.- Amb el títol de La Vall dels Enginys el castell de Calonge inaugura demà divendres una exposició que recull una mostra de pintura naïf dels artistes cubans Abel Pérez Mainegra i Douglas Darnís Pérez Castro. La mostra, que s’obrè l'1 de setembre a les 20 h i es podrà visitar fins al dia 24, exposa una quarantena de quadres de la col•lecció privada Berini, amb pintures d’aquests dos autors en un recorregut pels enginys de producció de sucre de Cuba. L’exposició s’endinsa en l’estil naïf d’Abel Pérez Mainegra i Douglas Darnís Pérez Castro, un estil que a Cuba es remunta als segles XVI i XVII de l'època colonial, quan comerciants i visitants europeus i d'altres orígens, van fer del port de l'Havana el més important del Carib. Des del segle XVIII, hi ha constància documental de la vida i costums de Cuba i de la profusa decoració que, en les façanes, comerços, interior d'habitatges, llocs de culte, carros, etc. realitzaven pintors sense formació acadèmica. Aquestes "decoracions" -realitzades amb vives gammes cromàtiques molt usuals al Carib, representaven tot tipus d'escenes quotidianes, costums, oficis, successos històrics, així com el paisatge, la fauna i la flora autòctona, real o imaginada.

La particular característica d'aquesta expressió artística popular, va despertar l'interès dels visitants forans de l'illa els qui van recollir mitjançant memòries escrites, dibuixos i gravats: edificacions, paisatges, tipus populars, transports, venedors i alhora la qualificació dels costums i manifestacions populars i religioses. A Cuba, no es va iniciar un lleuger reconeixement dels pintors populars fins a finals de la dècada de 1930, relacionant el seu art igual que a París, com "Naïf".

L’exposició està organitzada per l’Ajuntament de Calonge – Sant Antoni amb la participació de la col•lecció privada Berini i del gestor cultural Juanjo Gallardo.

25/08/2017

Calonge – Sant Antoni, 24 d’agost de 2017.- Calonge-Sant Antoni segueix apostant per les noves tecnologies i una millor eficiència energètica. Així, conscients de la remor que fan les màquines que s’utilitzen per arreglar les zones enjardinades, l’Ajuntament n'ha adquirit unes d'elèctriques que funcionen amb bateries autònomes i no fan, pràcticament, cap tipus de soroll. De moment s’estan fent servir en període de proves, però a ple rendiment, per tal de comprovar el seu funcionament real. En total s’estan provant 8 màquines, entre les quals hi ha tallagespes, desbrossadores, motoserres, bufadors i tallaverders. D’aquí a un mes, aproximadament, el tècnics de l’àrea d’Obres i Serveis valoraran amb els encarregats de parcs i jardins el resultat de la maquinària.    

Adquirir aquestes màquines elèctriques suposaria una millora en qualitat de vida pels ciutadans, ja que disminuiria de manera considerable la quantitat de soroll que els hi pot arribar des del carrer. Per tant, també és una manera d’avançar en la convivència entre els veïns i veïnes i les molèsties que poden causar els treballs de manteniment dels diferents espais públics del municipi.

Aquesta maquinària elèctrica és resultat d’un procés d’Investigació i Desenvolupament (I+D) dels mateixos fabricants de les màquines de gasoil.

 

24/08/2017

Calonge – Sant Antoni, 23 d'agost de 2017.- Del 25 d’agost al 3 de setembre, Sant Antoni celebrarà la seva Festa Major amb una programació on no hi faltaran les activitats més tradicionals, com el correfoc, les havaneres, les sardanes i els espectacles infantils, entre d’altres. El programa d’actes començarà aquest divendres, 25 d’agost, amb la Diverbeach, el concert de final d’estiu de l’Orquestra Di-Versiones a l’Espigó del Mig, a partir de les 19h. L’endemà dissabte, 26 d’agost, el dia arrencarà a les 11h amb un taller de tatuatges a la guingueta Blue Fish. A la tarda, a les 18h, triangular de futbol entre els equips Club de Futbol Sant Antoni, Unió Esportiva Calonge i Riudaperes Atlètic. Mitja hora més tard, a les 18:30h, es farà el concurs de pintura sobre l’asfalt al passeig de Sant Antoni, a l’alçada de l’Espigó de l’Amistat.

Ja el diumenge, 27 d’agost, durant tot el dia hi haurà Mercat del vi i el formatge a la Plaça de la Llibertat i, a les 22h, a la mateixa plaça, una audició de sardanes amb la cobla Ciutat de Girona. La setmana següent, les activitats de la Festa Major de Sant Antoni continuaran el dijous, 31 d’agost, a les 18h, amb l’espectacle infantil “Contes jugats” a càrrec d’Ulldistret, a la biblioteca La Cooperativa. El divendres, 1 de setembre, el dia començarà amb el tradicional repic de campanes, abans que a les 12h tingui lloc l’Ofici Solemne en honor de Sant Llop, cantat per la Coral Harmonia Antoniense a l’església de Sant Antoni. I a les 22h hi haurà la tradicional cantada d’havaneres gratuïta amb el grup Port-Bo, al paratge del Collet.

La Festa Major de Sant Antoni encara s’allargarà durant tot el primer cap de setmana de setembre. El dissabte dia 2, a les 18h, partit de futbol de Festa Major entre l’OAR Vic i el Club de Futbol Sant Antoni. A les 19h, espectacle infantil “La vaca que canta” a la Plaça de la Llibertat i, al vespre, a partir de les 22h, espectacular correfoc que recorrerà el passeig de Sant Antoni. Per últim, el diumenge, 3 de setembre, a les 20h a l’Espigó del Mig, el concert gratuït de Neus Mar titulat “Memòries d’un país” posarà el punt i final a la Festa Major 2017. L’artista empordanesa estarà acompanyada per Emílio Sánchez a la guitarra i interpretarà un repertori dels autors més reconeguts de la música catalana, com Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet o Joan Isaac.   

 

24/08/2017

Calonge – Sant Antoni, 23 d’agost de 2017.- Sant Antoni de Calonge celebrarà aquest divendres, 25 d’agost, la primera edició de la The Picasso Run, que es va suspendre divendres passat amb motiu dels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils. Hi ha, però, dos canvis destacats a tenir en compte. El primer és l’horari: la cursa començarà a les 6 tarda, una hora abans del que estava previst inicialment. Així, les inscripcions es podran fer a partir de les 5 de la tarda al pàrquing de la platja d’Es Monestri, des d’on començarà el recorregut. Qui vulgui, també pot fer la inscripció prèviament per Internet a la pàgina www.fotoinstant.com. El preu de la inscripció no ha variat: 5 euros.

La cursa The Picasso Run barreja color, diversió, esport i música i no és competitiva. Per tant, es podrà fer tant corrent com caminant. També és solidària, perquè una part de cada inscripció es destinarà a la Fundació Esclerosi Múltiple, i està dirigida a tots els públics. Per això l’objectiu no és guanyar, sinó passar una bona estona i quedar com més acolorit millor. La gràcia de la prova és que, durant el recorregut, els participants trobaran diversos punts on se’ls llançarà una pols de colors per sobre, deixant-los pintats per complet. Per tant, es recomana anar vestit de blanc i protegir-se els ulls amb unes ulleres. El recorregut serà d’1,2 quilòmetres.

El segon canvi rellevant del programa és que la cursa The Picasso Run no finalitzarà al pàrquing d’Es Monestri amb una festa Holi, sinó que s’acabarà a l’Espigó del Mig amb la festa Diverbeach de l’Orquestra Di-Versiones, que començarà a les 7 de la tarda. Abans, des de les 18:10h hi haurà música ambient amb el Dj Lucky. I quan acabi la Diverbeach, més música fins a les 22:30h amb el Dj Aleix Solanellas. Enguany serà la quarta edició d’aquesta festa que organitza la banda calongina i que serveix per tancar l’estiu a la Costa Brava. En aquesta ocasió, els integrants de la Di-Versiones conviden a tothom a anar-hi disfressat amb motius hawaians, com ara collarets de flors, camises estampades, fruites tropicals, barrets de colors o altres.
 

| © 2017 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas